Konspol

Nowoczesna technologia

Technologia produkcji Konspol Bis

Konspol Bis jest jedną z najnowocześniejszych ubojni kurczaka w Europie, która wykorzystuje technologię chłodzenia powietrzem. Technologia ta eliminuje niebezpieczeństwo infekcji wirusowych, które istnieją przy chłodzeniu wodą oraz uzyskuje długi czas trwałości wyrobu świeżego (14 dni).

Ponadto nasze wyroby są bezpieczne pod względem mikrobiologicznym i posiadają lepsze walory smakowe i odżywcze. Dzięki technologii chłodzenia powietrzem w tej samej wadze jest więcej mięsa a mniej wody.

Technologia produkcji Konspol Holding

Własna technologia Konspol Holding - pozwala na "wiązanie" kruchego (w swej konsystencji) mięsa kurczaka, bez dodatków innych mięs, tłuszczy, substancji chemicznych. Dzięki temu Konspol Holding wytwarza produkty zdrowe (niskotłuszczowe i z małą zawartością cholesterolu) będące podstawą zdrowego żywienia.

Zgodnie z założeniami integracji pionowej w procesie produkcyjnym Konspol Holding jest wykorzystywany kurczak "wegetarianin" produkowany przez Konspol Bis. Kurczak "wegetarianin" jest tuczony przy wykorzystaniu tradycyjnych metod hodowlanych, żywiony paszami roślinnymi bez udziału mączek mięsno-kostnych, antybiotyków, stymulatorów wzrostu i tłuszczy zwierzęcych (tzw. żywienie wegetariańskie).