Konspol

Bulion warzywny z pierogami – polska wersja ramenu

45 4

Składniki

4-5 szt. marchewki

3 szt. korzenia pietruszki

1/2 szt. selera

1 szt. pora

1 szt. główki czosnku

2 szt. cebuli

200 g pieczarek brązowych

3 łyżki oliwy z oliwek

1 pęczek natki pietruszki

2 łyżki soli morskiej

1 łyżka pieprzu ziarnistego

3-4 szt. liścia laurowego

3 l wody (wrzątek)

1 opakowanie pierogów z mięsem i kaszą gryczaną Konspol

Sposób przygotowania

Najpierw zajmij się bulionem. W tym celu przygotuj niezbędne warzywa: marchewki, pietruszki, seler, por, pieczarki, czosnek oraz cebulę.

Podziel warzywa na mniejsze kawałki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Upieczone warzywa przełóż do dużego garnka. Dodaj pietruszkę, liście laurowe, sól oraz pieprz. Na samym końcu wlej wrzątek. Całość gotuj na małym ogniu przez godzinę.

Po przygotowaniu bulionu, podsmaż gotowe pierogi na patelni (jako tłuszcz wykorzystaj oliwę z oliwek). Następnie dodaj kilka łyżek wywaru warzywnego i duś pod przykryciem przez 4 minuty.

Gotowe pierogi i warzywa ułóż w głębokim talerzu.

Dodaj bulion warzywny, świeżą natkę pietruszki i prażoną cebulkę, którą znajdziesz w opakowaniu z pierogami firmy Konspol.

 

Zobacz przepis na PIEROGI Z SEREM TWAROGOWYM I JAGODAMI W TOWARZYSTWIE 4 DODATKÓW

Sprawdź również