Konspol

Chinkali z sosem pieczarkowym

20 min 4

Składniki

250 g małych, jędrnych pieczarek

2 łyżki masła klarowanego lub oleju

1 średnia cebula

1 duży ząbek czosnku

1/2 szklanki bulionu

1½ szklanki płynnej śmietanki kremówki 30%

tymianek

sól i świeżo mielony pieprz, do smaku

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Na dużej patelni rozgrzej masło lub olej i usmaż na nim pieczarki, następnie dodaj posiekaną cebulę, czosnek i bulion, duś pod przykryciem około 5 minut. Pieczarki zalej śmietanką, dopraw solą, pieprzem i tymiankiem, zagotuj. Całość zmiksuj.

Ugotowane w wodzie pierożki podawaj z sosem pieczarkowym

Sprawdź również

HOT DOG Z BEKONEM

20 min 4 persons Zobacz

Grillowanie z kiełbaskami w roli głównej - Na pieczonych warzywach

Kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak, by nie popaść w rutynę, można podać je w zupełnie nowej odsłonie i dodać im odrobinę nieskrępowanej elegancji. Oto garść inspiracji.

15 4 Zobacz