Konspol

Grillowanie z kiełbaskami w roli głównej - Na pieczonych warzywach

15 4

Składniki

• 8 kiełbasek śląskich marki Konspol
• 1 biała cebula
• 1 czerwona cebula
• 1 czerwona papryka
• 2 papryczki habanero
• kilka pomidorków koktajlowych
• sól morska
• garść ziaren świeżego pieprzu

Wartości odżywcze w 100g

Wartość odżywcza: Kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak, by nie popaść w rutynę, można podać je w zupełnie nowej odsłonie i dodać im odrobinę nieskrępowanej elegancji. Oto garść inspiracji.

Sposób przygotowania

Kiełbaski nacinamy. Czerwoną paprykę kroimy w paski, cebule w krążki, a papryczki habanero i pomidorki koktajlowe na połówki. Rozgrzewamy ruszt do wysokiej temperatury i kładziemy na nim pokrojone warzywa i kiełbaski. Całość grillujemy przez około 15 minut. Ziarna pieprzu miażdżymy w moździerzu. Pod koniec pieczenia warzywa i kiełbaski doprawiamy świeżym pieprzem i solą morską. Podajemy z ulubionym sosem lub pieczywem.

Sprawdź również

HOT DOG Z BEKONEM

20 min 4 persons Zobacz

Grillowanie z kiełbaskami w roli głównej - Kiełbaski w paprykowej glazurze

Kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak, by nie popaść w rutynę, można podać je w zupełnie nowej odsłonie i dodać im odrobinę nieskrępowanej elegancji. Oto garść inspiracji.

15 min 4 os. Zobacz