Konspol

HOT DOG Z BEKONEM

20 min 4 persons

Składniki

  • 1 opakowanie Parówek Hot Dog z kurczaka 245g KONSPOL
  • plastry bekonu
  • 4 bułki do hot dogów (można użyć zwykłych podłużnych bułek
  • 150g startego żółtego sera
  • majonez
  • ketchup
  • 4 liście sałaty
  • cebulka
  • ogórek kiszony

Sposób przygotowania

Parówki owinąć plastrami bekonu i zapiec w piekarniku (10 min. temp. 200 stopni). Pod koniec zapiekania do parówek dodać ser żółty. Bułki podgrzać w mikrofali lub piekarniku. Po wyjęciu do bułki włożyć sałatę, na nią położyć parówkę dodać cebulkę i plastry ogórka kiszonego.
Całość polać sosem przygotowanym z majonezu i ketchupu.

Sprawdź również

Grillowanie z kiełbaskami w roli głównej - Kiełbaski w paprykowej glazurze

Kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak, by nie popaść w rutynę, można podać je w zupełnie nowej odsłonie i dodać im odrobinę nieskrępowanej elegancji. Oto garść inspiracji.

15 min 4 os. Zobacz

Grillowanie z kiełbaskami w roli głównej - Na pieczonych warzywach

Kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak, by nie popaść w rutynę, można podać je w zupełnie nowej odsłonie i dodać im odrobinę nieskrępowanej elegancji. Oto garść inspiracji.

15 4 Zobacz