Konspol

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

25 min 3 persons

Składniki

  • 1 opak. ciasta francuskiego
  • 1 duże lub dwa małe jajka
  • 12 plasterków żółtego sera
  • 1 opak. parówek z serem Konspol Natura
  • sezam do posypania
  • ketchup do serwowania

Sposób przygotowania

Każdy płatek ciasta pokroić na cztery części i delikatnie rozwałkować. Na kawałek ciasta położyć plasterek sera i owinąć parówkę.
Owinięte w ciasto z serem i parówką ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie ciasto posmarować jajkiem i posypać sezamem. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika (temp. około 220 stopni) i piec około 20 minut.
Serwować na ciepło z ketchupem.

Sprawdź również

LASAGNE Z GYROSEM

60 min 4 persons Zobacz

GYROS SAŁATKA

30 min 4 persons Zobacz