Konspol

Pierogi z serem twarogowym i jagodami

15 1

Składniki

230 g pierogów z serem twarogowym i jagodami Konspol

 

Stracciatella

·         1 szkl. śmietanki 30%

·         125 g serka mascarpone

·         30 g czekolady gorzkiej (posiekanej)

 

Kruszonka z herbatników

·         70 g herbatników

·         1/2 szkl. orzechów włoskich

·         3 łyżeczki cukru waniliowego

·         1/3 szkl. masła (roztopionego)

 

Miętowa polewa

·         1 szkl. jogurtu greckiego (gęstego)

·         1 garść świeżej mięty

·         1 łyżka skórki z cytryny (startej)

·         1/3 szkl. Miodu

 

Omasta z cynamonem:

·         50 g masła

·         1/3 szkl. bułki tartej

·         2 łyżeczki cynamonu mielonego

·         2 łyżki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania

Zaczynamy od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.

 

Opcja 1 - stracciatella

Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.

Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi.

 

Opcja 2 - Kruszonka z herbatników

W celu przygotowania kruszonki do pierogów należy użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.

Kruszonkę rozprowadź na pierogach.

 

Opcja 3 - miętowa polewa

W tej wersji dzieło zwieńczy polewa miętowa. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.

Połącz polewę z pierogami – danie jest gotowe!

 

Opcja 4 – omasta z cynamonem

Możesz również wykorzystać pyszną omastę cynamonową. Na patelni podgrzej masło, następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.

Mieszankę przełóż na talerz z pierogami – smacznego!

 

Zobacz przepis na BULION WARZYWNY Z PIEROGAMI – POLSKA WERSJA RAMENU

Sprawdź również