230 g pierogów z serem twarogowym i jagodami Konspol
Stracciatella
· 1 szkl. śmietanki 30%
· 125 g serka mascarpone
· 30 g czekolady gorzkiej (posiekanej)
Kruszonka z herbatników
· 70 g herbatników
· 1/2 szkl. orzechów włoskich
· 3 łyżeczki cukru waniliowego
· 1/3 szkl. masła (roztopionego)
Miętowa polewa
· 1 szkl. jogurtu greckiego (gęstego)
· 1 garść świeżej mięty
· 1 łyżka skórki z cytryny (startej)
· 1/3 szkl. Miodu
Omasta z cynamonem:
· 50 g masła
· 1/3 szkl. bułki tartej
· 2 łyżeczki cynamonu mielonego
· 2 łyżki cukru trzcinowego
Zaczynamy od ugotowania pierogów zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu.
Opcja 1 - stracciatella
Aby przygotować pierwszy dodatek, połącz przy pomocy miksera śmietankę 30% i serek mascarpone. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę i dokładnie wymieszaj.
Gotową mieszankę nałóż na ugotowane pierogi.
Opcja 2 - Kruszonka z herbatników
W celu przygotowania kruszonki do pierogów należy użyć blendera. W urządzeniu połącz herbatniki, orzechy włoskie i cukier waniliowy. Po chwili dodaj roztopione masło.
Kruszonkę rozprowadź na pierogach.
Opcja 3 - miętowa polewa
W tej wersji dzieło zwieńczy polewa miętowa. Tym razem połącz ze sobą jogurt grecki, świeżą miętę, skórkę z cytryny oraz miód.
Połącz polewę z pierogami – danie jest gotowe!
Opcja 4 – omasta z cynamonem
Możesz również wykorzystać pyszną omastę cynamonową. Na patelni podgrzej masło, następnie dodaj bułkę tartą, cynamon i cukier trzcinowy.
Mieszankę przełóż na talerz z pierogami – smacznego!
Zobacz przepis na BULION WARZYWNY Z PIEROGAMI – POLSKA WERSJA RAMENU