Konspol

RYŻ Z PARÓWKOWYMI JEŻYKAMI

30 min 2 persons

Składniki

  • 1 Opakowanie paróweczek z kurczaka Maluszki 180g
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 czerwona papryka 1 zielona
  • 1l bulionu warzywnego
  • 1.5 łyżki posiekanej pietruszki
  • Ryż (1/2 woreczka na osobę)
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • Mała kapusta włoska
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Ryż i marchewkę ugotować w bulionie. Paprykę i kapustę posiekać na małe kawałki i zblanszować na patelni.
Parówki pokroić na mniejsze kawałki, ponacinać końce w kratkę i lekko podgotować a następnie zrumienić na patelni.
Wszystkie składniki połączyć dodać sól i pieprz i posypać natką pietruszki.