Konspol

Profilaktyka cholesterolowa

PROFILAKTYKA CHOLESTEROLOWA

Firma Konspol w trosce o Wasze zdrowie stworzyła linie produktów LIGHT, BEZGLUTENOWYCH oraz NATURA bez konserwantów.

Nie musicie już dokonywać wyboru: zdrowie czy przyjemność dla podniebienia. Te wyprodukowane  na bazie unikalnej technologii wyroby w 100% z mięsa kurczaka, a także  z dodatkiem tak szlachetnych mięs jak z królika i jagnięciny  są nie tylko zdrowe, ale również bardzo smaczne. Będą z pewnością doskonałym składnikiem diety odchudzającej, a Wasze dzieci będą się nimi zajadać. Jeśli więc dobro własnych serc leży Wam "na sercu" zacznijcie się o nie troszczyć jak najprędzej.

UZNANIE DLA KONSPOLU

Konspol otrzymał znak "Profilaktyki Cholesterolowej". Został on przyznany przez Polski Instytut Żywności i Żywienia.
Konspol przystąpił do Programu "Policz się z cukrzycą".  Na opakowaniach wybranych produktów Konspol znajduje się logo WOŚP oraz informacja dla diabetyków.

CZYM JEST ZDROWE ODŻYWIANIE?

Wszyscy lubimy jeść smacznie. Ale czy smacznie oznacza zdrowo? Według badań Zakładu Epidemiologii Chorób Układu Krążenia, Instytut Kardiologii w Aninie aż 70% dorosłej populacji naszego kraju ma podwyższone ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową oraz licznych jej następstw np: niewydolność serca. Jest ona główną przyczyną nagłych zgonów, wysokiej umieralności zwłaszcza wśród mężczyzn w średnim wieku. To głównie sprawia, że przeciętna długość życia Polaków jest zdecydowanie krótsza w porównaniu do krajów zachodnich.

Choroba wieńcowa jest typową chorobą rozwijającą się na podłożu miażdżycy. Jednym z ważniejszych czynników wpływających na rozwój zmian miażdżycowych jest nadmiar cholesterolu, zwłaszcza tzw. "złego". Do podwyższenia poziomu cholesterolu we krwi prowadzi głównie zła dieta bogata w tłuszcze, szczególnie te nasycone z dużą ilością soli kuchennej oraz brak ruchu. Na chorobę wieńcową "pracujemy" przez wiele lat, jedząc zbyt dużo tłuszczów, mięsa a zbyt mało warzyw, owoców, drobiu i ryb.

Odkrycia ostatnich lat dowodzą, że obniżenie stężenia cholesterolu we krwi daje szanse na uniknięcie zawału serca i dłuższe życie zarówno tym ludziom, którzy nie mają jeszcze choroby wieńcowej jak i tym, którzy już na nią chorują.
Dlatego już od najmłodszych lat powinniśmy dbać o nasze serca unikając pokarmów podwyższających poziom cholesterolu a uwzględniając w swojej diecie te produkty, które pozwolą nam zachować dobre zdrowie i smukłą sylwetkę.